Woensdag 1 juni veranderen een aantal zaken: bierdrinkers moeten iets meer betalen voor hun favoriete drank en de verkoop van zuigflessen met bisfenol A wordt verboden. Voorts ondergaan alle 143 kerncentrales in Europa een stresstest.

  • InBev België verhoogt zijn prijzen met gemiddeld 3%. De marktleider in de biersector noemt de inflatie en de toegenomen productie- en grondstofkosten als de belangrijkste reden voor deze stijging.
     
  • In de Europese Unie mogen zuigflessen met bisfenol A niet meer verkocht worden. Bisfenol A is een omstreden chemisch product. De productie van deze zuigflessen was al verboden sinds 1 maart van dit jaar, nu wordt ook de verkoop verboden.
     
  • Woningen, huizen en appartementen die verkocht worden in het Waalse Gewest moeten een Energieprestatiecertificaat (EPC) kunnen voorleggen. Dit certificaat moet weergeven hoe energie-efficiënt een gebouw is. In Vlaanderen en Brussel werd die verplichting al eerder ingevoerd.
     
  • Kerncentrales in de Europese Unie ondergaan stresstests. Deze veiligheidscontroles werden in het leven geroepen na de problemen in de Japanse kerncentrale van Fukushima. Hoewel de tests vrijwillig zijn, doen alle lidstaten mee. In de EU zijn er in totaal 143 kerncentrales.